Haberler

KONUTLARDA GÜNEŞ ENERJİSİ

Türkiye’de enerji tüketim sıralaması incelendiğinde binalar ikinci sırada yer almaktadır. Tükenmeyen enerji kaynaklarından olan güneş enerjisi sayesinde binalardan sağladığımız enerji tasarrufu daha az enerji tüketen binaların arttırılması ülkemizin sürekli kalkınmasında rol oynayan en temel şartlardandır.

Ülkemiz bulunduğu coğrafi konum itibariyle güneşten yararlanma açısından elverişli bir konumdadır. Dolayısıyla güneş enerjisi bu evrede konutlar için en etkili verimlilik sağlayan yenilenebilir enerji kaynağıdır. Bu sistem yeni ve mevcut binalara kolaylıkla uygulanabilmektedir.

Binalarda kullanılan güneş enerjisi sayesinde konutlar kendi elektriklerini üretip sıcak su temini sağlayıp ekonomik olarak ciddi tasarruflar elde edip elektrik ve doğalgaz masraflarından büyük oranda kar sağlayıp, aynı zamanda üretilen fazla enerjiyi satma imkanı yakalamaktadırlar.

Bir diğer büyük avantajıysa şirketimizin alanında uzman kadrosuyla çıkartmakta olduğu Enerji Kimlik Belgesini hazırlamak için kullandığımız BEP-TR yazılım programımızın fotovoltaik sistem hesaplama bölümünü sayesinde güneş enerjisi sistemiyle ilgili gerekli belgeleri bizlere ulaştırdığınızda binanızın enerjiyi ne kadar verimli kullandığına dair sınıfını belgelendirebilir ve enerji sınıfı yüksek olan binalara talebin gün geçtikçe arttığı günümüzde güneş enerjisiyle kendi elektriğini ve sıcak suyunu üreten evinizin emlak değerini artırabilirsiniz.

 

Güneş enerjisi sistemi güneşten gelen ışınlarının biriktirilmesi ve ışınların taşıdığı enerji sayesinde fotovoltaik paneller ile elektrik enerjisi,güneş kolektörü ile sıcak su elde etmede kullanılmaktadır.

Fotovoltaik Panel Sistemi ile Elektrik Enerjisi Desteği

Fotovoltaik paneller diğer adıyla güneş pilleri kendi yüzeylerine gelen güneşin ışığını doğrudan elektrik enerjisine dönüştürmeye yarayan donanımlardır.

Güneş pilleri, güneş ışığını alır almaz bir elektrik geriliminin oluşmasına zemin hazırlar. Güneş ışınları güneş piline çarptığında elektronlar panelin yüzeyine çekilir.Bu panelin alt ve üst katmanları arasında voltaj oluşmasına neden olur.

Bu şekilde elektrik teçhizatına güç akışı sağlanır.

Modern teknoloji çağında kullanılan fotovoltaik hücre yapıları yarı iletken elementlerden yapılmaktadırlar.Yarı iletken elementler istenildiğinde iletken aksi halde yarı iletken olabilmektedir.

Bu paneller ekstra yer kaplamadan binaların yüzeylerine, çatılara, teraslara kısaca gölge almayan her yere kurulabilir ve üretilen elektrik enerjisini ücretsiz olarak elde etme imkanı verirler.

Bir binaya veya eve güç sağlamak için, enerji ihtiyacına göre belirlenen oranda güneş paneli gereklidir. Yeterli görülen enerji hesabına bağlı olarak güneş panel sayısı belirlenir ve güneş olmadığı durumlarda enerji ihtiyacı doğarsa akü grubu sistemde devreye girer.

Şarj regülatörü akünün fazla şarjdan zarar görmemesi için sistemde yerini almıştır. Bu doğrultuda şarj regülatörü güneş pillerinden gelen akımı engeller ya da yükün akımını keser.

Güneş Kolektörü ile Sıcak Su Desteği

Güneşten sıcak su üretimi için güneş kolektörleri kullanılmaktadır. Güneş kolektörlerinde üretilen sıcak su, kullanım suyunuzu ısıtmak veya binanın ısıtmasında destek olarak kullanılmaktadır.

Kolektörler güneşin mevcut ısınma etkisini artırarak suyun sıcaklığını artırmakla görevlidirler. Kolay ısınan ve ısıyı bünyesinde hapseden malzemeden üretilmiş olan kolektörler dayanıklı yapılarıyla yıllarca kullanılırlar.

Güneş Sisteminin Performansı ve Amortisman Süresi

Güneş pillerinin performanslı çalışma garantileri yaklaşık 25 yıla kadardır. Bu sayı kullanıcıları oldukça memnun etmektedir. Güneş enerji sistemlerine yatırım yapıldığında ise sistem kendini yaklaşık 6-6.5 yılda amorti/maliyetini çıkartmaktadır.

Eğer sizde kalıcı yatırım yapmak istiyorsanız Türkiye’de elektrik faturalarına yılda yaklaşık %5 ila %12 zam yapıldığını göz önünde bulundurursak ister şebeke destekli, ister şebekeden bağımsız güneş enerji sistemi yaptırın, elektrik ve diğer yakıt türlerine gelen zamanlardan etilenmeyeceğinizi düşünürsek günümüzde yapabileceğiniz en güvenli yatırım güneş enerjisine yapabiliceğiniz yatırımdır.

Güneş enerjisinin faydaları bu şekildedir. Sizlerde güneş enerjisinin faydalarından yararlanmak istiyorsanız beklemenize gerek yok!

ARALCA olarak bizler uzman mühendis kadromuz ve her zaman kaliteli ve hızlı hizmet veren firmamızla hizmetinizdeyiz.

ges