TÜİK (2016) verilerine 15 – 24 yaş aralığında 12.9 milyon gencimiz var. Eurostat verilerine göre Türkiye 29,7 ile yaş ortalaması bakımından da Avrupa’nın en genç ülkesiyiz. Yönetici yaş ortalaması otuz yaş üstü olduğuna göre bu alanda önemli mesai harcanmalıdır.
İş hayatında önemli başarılara imza atan CEO’ların kariyer yolundaki bu başarıda şüphesiz aldıkları eğitimin önemli rolü var. Elbette CEO kavramı uluslararası ölçekte grup şirketlerini yönetecek profesyoneller ile çalışma hayatımıza girmeye başladı. Aile şirketlerinde bu görevi yürütecek ikinci / üçüncü kuşaklar bu amaçla beklenti olsa da maalesef kuşaklar boyu devam eden yerli şirket sayısı yok denecek kadar azdır. Maalesef en önemli sebep pazarın değişimini gören ve uyumsayan yöneticilerin olmamasıdır. Bu yüzden yöneticilerin bir dizi eğitimlerden geçmesi gerektiği aşikardır.
CEO, sadece karlılığı artırmanın yanında kriz zamanlarına hazırlık yapan, pazar payını geliştiren adımları atacak yetkide ve bilgide olmalıdır. Elbette sadece CEO pozisyonunda olan kişilerce kararlar alındığında bunu uygulayacak ekipte aynı mantalitede olması diğer önemli bir husustur.
65 adet akademisyen kadro ile yaptığımız çalışmalar ile kariyer planlamasını bu alanda yapacak yönteci veya yönetici adayları ile ilk görüşme sonrası çalışma programı belirlenecektir.
En az üç yıllık bir çalışma olarak başlanacaktır. İdeali yedi yılllık bir çalışmadır. Eğitimler kişiye özel , 3 kişilik ve 5 kişilik olarak yapılmaktadır. CEO Eğitimi öncelikle, firma sahipleri, ikinci kuşak yöneticilerinin mutlaka alması gereken eğitimdir. Ayrıca yönetici olan alt,orta ve üst yöneticilere yönelik "Eğitim İhtiyaç Analizi" doğrultusunda eğitim programları yapılacaktır.