Haberler

İSG profesyoneli sözleşme işlemlerinde sigortalılık kontrolü

İŞ Sağlığı ve Güvenliği Genel Merkezi tarafından yapılan duyuru aşağıda ki gibidir;

 

İSG-KATİP’te Yapılan Sigortalılık Kontrolleri Hakkında

Bilindiği üzere yeni İSG-KÂTİP ile birlikte İSG profesyoneli sözleşme işlemlerinde sigortalılık kontrolü sistem üzerinden yapılmaya başlanmıştır.

Bu kapsamda, kişilerin SGK E-BİLDİRGE kayıtlarında geçmişte işe girişi yapılmış ancak çıkışı yapılmamış birçok hatalı verisi olduğu tespit edilmiştir. Bu hatalı verilerden kaynaklı olarak da sistem kişiyi birden fazla işyerinde aktif sigortalı olarak görmektedir.

Öncelikle bu durum İSG-KÂTİP sistemi ile ilgili bir hata değil, verinin hatalı olmasından kaynaklıdır. Bununla birlikte, bu hatalı verilerin düzelttirilmesi konusunda sizlere bürokrasi oluşturmamak için yazılımda gerekli güncellemeleri yapmış bulunmaktayız.

Son durumda, sigortalılık kontrolünde sadece güncel e-bildirge dönemi esas alınarak kontroller yapılmaktadır. Yani bir kişinin geçmişten kalan hatalı verisi olsa dahi en son yapılan e-bildirge kaydında o işyerinde çalışan olarak kayıtlı değilse sistem bu veriyi hatalı olarak algılamakta ve kişinin sözleşme yapmasına engel olmamaktadır.

Kişilerle sözleşme yapılırken sigortalılık konusunda hata alınması halinde ilk olarak sözleşme yapılmak istenen kişinin KİŞİ KARTI >> SGK 4A ÇALIŞMA BİLGİLERİ menüsünden bilgilerini güncelleyiniz.