Haberler

Güvenlik Filesi (Güvenlik Ağı) Nedir?

Güvenlik Filesi veya diğer ismiyle Güvenlik Ağı, şantiyeler veya evlerin balkonları gibi sarkma ve düşme riski taşıyan alanlar için kullanılan bir güvenlik sistemidir. Görünce bizi endişeye sürükleyen bu riskli alanları daha güvenli hale getirmek için kullanılan güvenlik filesi bir ağ sistemidir. Uygulanacak alanda uygun yerlere bağlantı noktaları oluşturulur ardından bu bağlantı noktalarına güvenlik ağı (güvenlik filesi) gerilir. Böylece bu alanlardan düşen kişiler güvenlik ağı sayesinde ölümcül bir kazadan kurtulmuş olur.

 

Güvenlik Filesi Ne İşe Yarar?

Pandeminin etkisiyle evde geçirdiğimiz zamanın artışı, balkonlarımızın, merdivenlerimizin ve pencerelerimizin güvenliğine daha da önem vermeye başlamamıza sebep oldu. Örneğin çocukların balkondan sarkmasını ve düşmesini engelleyen ve giderek popülerleşen bir güvenlik sistemi olan balkon filesi veya diğer adıyla balkon güvenlik filesi uygulaması da pandemi ile beraber büyük önem kazanmıştır.

 

Balkonun etrafına çakılan çelik dübeller ve bu dübellerden geçirilen çelik halat ile oluşturulan taslağa sarılarak uygulanan balkon filesi, montajı herkesçe yapılabilecek bir güvenlik önlemidir.

Güvenlik Filesi Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Evlerde veya çeşitli tesislerde güvenlik filesi satın alırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

1. Güvenlik filesi %100 Polyamid ipten üretilmiş olmalıdır, bu sayede uzun ömürlü ve yüksek mukavemetli bir güvenlik önlemi satın almış olursunuz.
2. Güvenlik ağı düğümlü kareleme sistemde el örgüsü olarak üretilmiş olmalıdır, bu üretim şekli düğümsüz baklava dilim makine ağlarına göre daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür.
3. Güvenlik filesi evinizin dış cephesine uygun renkte olmalıdır, bu sayede göze batmayan bir önleme sahip olursunuz.
4. Bütün güvenlik filesi uygulamalarında bağlantı noktalarının paslanmaz ve dayanıklı olmasına ve bağlantı noktalarının sağlam bir şekilde doğru yerlere monte edilmesine dikkat edilmelidir.