Asbest Bertarafı

Asbest kanserojen tehlikeli bir maddde olması itibari ile 1994 yılından sonra ülkemizde yasaklanmıştır. Ancak bu tarihten daha önce yapılmış binalarda bulunması muhtemeldir.

Bu açıdan organize sanayi bölge yönetimleri başta olmak üzere İl sanayi müdürlükleri kendilerine bağlı olan tesislerden " Asbest tespit ve envanter raporu" talep edilerek olası deprem risklerine halk sağlığını korumuş olacaklardır.

Güneş enerji santralleri yeşil mutabakat sayesinde Karbon salınımını kontrol ve enerji tasarrufu açısından önemli bir seviyeye ulaşmıştır. 

İlgili bakanlıkların Asbest bertarafı ve GES yapacak firmalara verecekleri teşvikler ile mevcut Asbestlerin sökümü işlemleri yapılacaktır. Bu açıdan ilgili tarafların gerekli adımları atmasını önemli olduğunu belirtmek isteriz.

ÖncekiKahramanmaraş’ın merkez Dulkadir ilçesinde, inşaatta meydana gelen göçükte 2 işçi hayatını kaybetti, 5 işçi yaralandı.
SonrakiKahramanmaraş’ın merkez Dulkadir ilçesinde, inşaatta meydana gelen göçükte 2 işçi hayatını kaybetti, 5 işçi yaralandı.
Yorum Yap